jump to navigation

Elena Udrea, sperietoarea de instanţe noiembrie 25, 2009

Posted by mafiapdl in Anchete.
Tags:
trackback

Institutul Pasteur din Bucureşti, o firmă, o primărie şi un cetăţean româno-german s-au războit mai mulţi ani pentru dreptul de proprietate asupra a 14.000 mp teren din Braşov, având azi o valoare de 8 milioane de euro. Terenul – naţionalizat de comunişti, administrat de institut, restituit cetăţeanului româno-german şi apoi vândut firmei – a ajuns în cele din urmă în proprietatea institutului… fără ca măcar să se fi cerut acest lucru! O hotărâre incredibilă, în urma căreia preşedintele instanţei a ieşit liniştit la pensie.Gerda Bacher, născută în anul 1916, este moştenitoarea unui teren de 14.000 mp în Braşov – strada Stejerişului nr. 8. Terenul, precum şi „Pensiunea Scheeser“ aflată pe el au aparţinut tatălui ei. Proprietatea Scheeser a fost naţionalizată de statul comunist, iar Institutul Pasteur din Bucureşti a avut înscris în Cartea funciară un drept de administrare operativă, printr-o decizie a Consiliului Popular Braşov din anul 1984. În 2001, Gerda Bacher, cetăţean român cu domiciliul în Germania, a cerut retrocedarea proprietăţii familiei sale. Primăria a constatat că imobilul a intrat în proprietatea statului fără nici un titlu legal şi valabil, astfel că a fost emisă, în octombrie 2002, dispoziţia de restituire a terenului.

n martie 2004, Consiliul Local Braşov a revocat dreptul de administrare a Institutului Pasteur asupra terenului, care a fost radiat din Cartea funciară.

După privatizarea controversată a Institutului Pasteur, reprezentanţii acestuia au atacat în contencios administrativ decizia Consiliului Local Braşov. Această primă tentativă de însuşire a celor 14.000 mp a fost respinsă de instanţă – Tribunalul Bucureşti a hotărât că institutul nu are nici un drept asupra terenului. Mai apoi, şi Curtea de Apel Bucureşti a menţinut aceeaşi decizie, arătând: „Fără posibilitate de tăgadă, recurentul Institutul Pasteur nu a făcut dovada că imobilul se află în proprietatea sa şi nici a faptului că la data transformării se mai afla în patrimoniul institutului“.

Elena Udrea, sperietoarea de instanţe
Institutul Pasteur, reprezentat de Sorin Stănescu, a deschis un alt proces, prin care cere constatarea nulităţii absolute a dispoziţiei de restituire a terenului către moştenitoare şi rectificarea Cărţii funciare, în sensul radierii dreptului de proprietate al Gerdei Bacher şi reînscrierea dreptului institutului de administrare operativă a terenului. În anul 2005, firma Gabi’s Development SRL din Braşov a cumpărat, cu suma de 350.000 euro, terenul de la Gerda Bacher şi a intrat ca intervenient în proces. Institutul a pierdut procesul la instanţele din Braşov, atât la judecata de fond, cât şi la cea din apel. Interesant este faptul că, la Curtea de Apel Braşov, apărarea Institutului Pasteur a fost asigurată şi de „Cabinetul individual de avocatură Udrea Elena Gabriela“. După cum susţin reprezentanţii Gabi’s Development, fosta consilieră a preşedintelui Băsescu era folosită pe post de sperietoare a instanţei de judecată de la Curtea de Apel; înainte de fiecare termen, ceilalţi avocaţi ai institutului anunţau cu mare tam-tam, pe culoarele tribunalului şi în sala de judecată: „Atenţie, vine doamna Udrea“, cerând apoi instanţei să nu înceapă procesul, fiindcă „doamna Udrea e pe drum, trebuie să ajungă imediat“.

 

Cotidianul

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: