jump to navigation

Loteria dă un contract de 48,5 milioane de euro unei firme de casă a PD-L noiembrie 27, 2009

Posted by mafiapdl in Anchete.
Tags: ,
trackback

Conducerea PD-L-istă a Loteriei Naţionale acordă între cele două tururi de scrutin un contract de 48,5 milioane de lei către IMSAT SA, o companie care a contribuit în 2008 la bugetul PD-L cu suma de 37.500 lei, conform listelor cu finanţatorii de partid publicate în Monitorul Oficial. Majoritatea covârşitoare a firmelor de pază care s-au prezentat sau care au vrut să se prezinte la licitaţie au remarcat un singur lucru: dedicaţia din Caietul de Sarcini pentru o anumită firmă. „Atunci la ce e bună competiţia economică?”, se întreabă aceştia.

Conducerea PD-L-istă a Loteriei Naţionale asigurată de Gheorghe Benea nu se mai fereşte în nici un fel şi este la o semnătură distanţă pentru acordarea contractului de 48,5 milioane de lei – Furnizarea unui sistem integrat de securitate, monitorizare şi intervenţie pentru agenţii Loto, servicii de mentenanţă – exact între cele două tururi de scrutin unei firme care a sponsorizat oficial PD-L, IMSAT Bucureşti, relatează Financiarul.

Spre deosebire de megaafacerea electorală privind rebranduirea agenţiilor Loto pe 120 de milioane de lei, unde au ignorat licitaţia deschisă, pedelistul Gheorghe Benea a vrut să mimeze transparenţa şi chiar a făcut o licitaţie deschisă. Dar cu ce folos dacă toate firmele de pază spun un singur lucru: Caietul de Sarcini este făcut pentru o companie anume sponsor de partid democrat liberal.

G4S:”SIGUR CĂŞTIGĂ IMSAT”
Conducerea Loteriei Naţionale nu oferă informaţii şi detalii despre modul cum derulează două megaafaceri de partid între cele două tururi de scrutin, însă jucătorii care au participat la licitaţia de 48,5 milioane de lei dau sigur drept câştigătoare oferta sponsorului PD-L, IMSAT SA. „Au rămas două companii în cursă, însă IMSAT, care este în consorţiu cu Shelter Security, va fi compania care va câştiga”, spune Liviu Târşea, preşedintele G4S, liderul mondial în soluţii de securitate şi una dintre firmele care au participat la licitaţie, însă care nu s-a calificat din cauza lipsei unui singur document.

Târşea spune că IMSAT este o companie „foarte bună” şi că nu ştie să se fi întâmplat vreo neregulă în procesul de selecţie a firmei câştigătoare cu care va fi semnat în curând contractul.

Jurnalul National

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: