jump to navigation

Adevărata „majoritate“ a preşedintelui, un grup de rechini pe care Băsescu l-a hrănit noiembrie 30, 2009

Posted by mafiapdl in Mafia PDL.
Tags: , ,
trackback

După ce a folosit referendumul ca instrument de adunat voturi în turul I, Traian Băsescu încearcă să bage în mintea alegătorilor ideea că Mircea Geoană, contracandidatul său în turul II, este exponentul unei camarile formate din personaje pe care lumea le urăşte sau le dezavuează.Peste imaginea lui Geoană, Băsescu suprapune chipurile lui Iliescu, Vanghelie, Năstase şi Hrebenciuc. Poporul trebuie, în schimb, să uite de propria camarilă a preşedintelui, de propriile interese, de lideri ai PDL care au muncit intens pentru binele şi propăşirea lor, a familiilor lor şi, nu în ultimul rând, pentru Traian Băsescu şi familia sa, precum Theodor Stolojan, Elena Udrea, Monica Macovei, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Ionel Manţog, Gheorghe Flutur şi Cristian Boureanu. Desigur, alegătorii ar trebui să uite şi de Flota României, de casa din Mihăileanu, de fratele Mircea Băsescu şi de clanul său, de casa Ioanei Băsescu. Aceştia, dar şi alţii constituie camarila lui Băsescu: cei care îi asigură acestuia bani de campanie, voturi de la naivi, precum şi bunăstarea sa şi a familiei sale.

Şi care, drept răsplată, primesc înalta protecţie a şefului statului şi sprijin cotrocenist pentru derularea unor afaceri oneroase, de la asfaltarea perpetuă a străzilor şi şoselelor poporului până la recuperarea creanţelor firmelor particulare.

Stolojan, de la Banca Mondială în slujba ruşilor

Theodor Stolojan a sărit din barca PNL pe vasul comandantului Băsescu. A fost director în Ministerul Finanţelor din 1972 până în 1989, director al Direcţiei Relaţii Valutare şi Financiare Internaţionale, de unde şi legarea numelui său, de-a lungul vremii, de conturile fostei Securităţi.

A fost premier în ’91-’92, perioada naţionalizării valutei, după mineriada din septembrie 1991. În guvernul condus de Stolojan, Băsescu a fost ministru al Transporturilor. Unul dintre momentele care i-au marcat cariera politică a fost cel al retragerii din cursa pentru prezidenţiale în 2004, gest care i-a smuls lacrimi în direct, teatrale, fireşte, lui Băsescu. După alegerile câştigate de acesta, Stolojan devine sfetnic la Cotroceni.

Numele lui s-a intersectat cu afacerea Electrica Muntenia Sud, în care se regăseau Adriean Videanu şi Gheorghe Seculici, cumătrul lui Băsescu de la Arad şi vicepremier în primul guvern Tăriceanu. În calitate de consilier prezidenţial al lui Băsescu, Stolojan l-a sunat de mai multe ori pe fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş în legătură cu Electrica Muntenia Sud, dar niciodată Parchetul nu a elucidat acest episod. Asupra lui Stolojan planează şi suspiciunea că în 2002 l-a rugat pe preşedintele de atunci, Ion Iliescu, să închidă dosarele penale ale lui Gheorghe Flutur pentru afacerile necurate ale acestuia de la Romsilva Suceava.

În 2007 au apărut primele acuzaţii privitoare la implicarea lui Stolojan în favorizarea ALRO Slatina. Niciodată nu s-a investigat dacă suma de 4 milioane de euro, despre care Şereş spunea că ar fi ajuns de la ALRO către consilieri de la Preşedinţie, a existat şi, mai ales, cine ar fi încasat banii. Stolo a intervenit şi în favoarea ruşilor de la RAFO, la fel cum a făcut şi patronul său cotrocenist. Băsescu a îndemnat şi la susţinerea patronilor ruşi ai combinatului de oţeluri Mechel Târgovişte, chiar dacă aceştia vând mult mai scump decât furnizorii externi, cu peste 70 de euro tona de oţel-beton.

Elena Udrea, muza totală, pe bani grei

Supranumită „consiliera totală“ a lui Traian Băsescu, pentru gama completă de servicii pe care le prestează preşedintelui, de la apărarea, în calitate de avocată, a intereselor acestuia în scandalul casei din Mihăileanu până la intermedierea intervenţiei preşedintelui României în favoarea recuperării unei creanţe pe care CFR o avea către un om de afaceri, Elena Udrea nu lucrează, totuşi, gratis pentru preşedinte. Băsescu, în calitate de primar general al Capitalei, de lider al PD sau, acum, de preşedinte, a răsplătit-o generos, sub diverse forme: carieră politică fulminantă în partid, ascensiune ministerială rapidă, protecţie, implicită, de la cel mai înalt nivel în faţa oricărui „organ“ de cercetare, acces cvasinelimitat la secretele serviciilor secrete şi, nu în ultimul, afaceri bănoase pentru ea şi mai ales pentru soţul ei, Dorin Cocoş.

Şi-a început cariera ca stagiară la cabinetul de avocatură „Vâlcu, Vărzaru şi Muller“. Ca şi Stolojan, a părăsit doctrina liberală, intrând în 2006 în partidul lui Băsescu. Udrea a atins vârful carierei politice alături de şeful statului în calitate de consilier la Cotroceni, avocat al acestuia şi vajnic susţinător. Ea a fost propulsată în politica PDL după ce a trecut prin schema Primăriei Generale a Capitalei, drept consilier general, şi a ajuns ministru al Turismului după ce guvernul Boc a luat decizia de „ieşire“ din criză prin crearea a două ministere, din care unul să fie făcut cadou Elenei Udrea. Presa a arătat că în povestea tichetelor de vacanţă există un interes direct al Elenei Udrea, dictat de existenţa hotelurilor soţului Cocoş.

Căsătorită cu Dorin Cocoş, Udrea a acumulat destulă avere. Din scandaloasa afacere a parcărilor bucureştene, adusă la perfecţiune de primarul general Băsescu şi protejată de urmaşul său la Capitală, Adriean Videanu. Din afacerile cu certificatele medicale ale muncitorilor români care plecau la muncă în străinătate. Din multele combinaţii în care a intrat, împreună cu Dorin Cocoş, care cuprind nume precum Nicolae Dumitru „Niro“, Dumitru Bucşaru, Bittner, Beşciu, Vulpescu. Din onorariile grase ca avocat al RA-APPS. Protejată de imunitatea cotrocenistă, Udrea a sfidat comisia parlamentară chemată să descopere dacă şi cât s-a tocat din banii publici la Ministerul Turismului. Udrea face parte din ceea ce Crin Antonescu numea „modelul femeii-obiect“ promovat de preşedintele României, în confruntarea pe care a avut-o la Cluj cu Băsescu. Cu toate că are un CV plin de activităţi ştiinţifice (geopolitică, Uniune Europeană şi globalizare), Udrea nu poate fi uitată pentru gafa cu „preşedintele Norvegiei“. Personal, chestiunea nu a afectat-o. A continuat, cu tupeu, să facă politica lui Băsescu, fiind persoana care a avut drept misiune să lanseze fitiluri de scandaluri care au la bază informări din sânul serviciilor secrete aflate sub comanda preşedintelui. După ce demisionase de la Cotroceni în urma scandalului Petrache-Bittner-Cocoş, pentru a nu „deveni o vulnerabilitate a demersurilor preşedintelui“, Udrea a aprins fitilul scandalului „Bileţelul roz“ în ianuarie 2007. Astfel, ea a fost unealta prin care a fost atacat premierul Tăriceanu, pe care l-a acuzat că ar fi intervenit la Băsescu pentru Dinu Patriciu. „Bileţelul“ a rămas în aer, dar atacul la Tăriceanu a continuat pe diverse alte căi. În septembrie 2009, Udrea a fost chemată în faţa comisiei parlamentare pentru a da socoteală de banii publici cheltuiţi la Ministerul Turismului. Cum a reuşit să contraatace? Prin serviciile secrete, care i-au pus la dispoziţie interceptarea ilegală a membrilor comisiei conduse de liberalul Ludovic Orban. Prin aceeaşi manieră, Udrea a încercat să anihileze dezvăluirile foştilor procurori DIICOT Nastasiu şi Ciurea, care spuneau că una dintre presiunile făcute asupra lor a fost dosarul „ALRO“, în care se ceruse ascultarea telefoanelor mai multor personaje politice, printre care şi Udrea şi Stolojan. Aşa că Udrea a ieşit cu un document în care se afla şi listingul convorbirilor fostului anchetator Ciurea.

Adina Stancu, Catalin Antohe, Dan Coste, Marian Ghiteanu , Cotidianul

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: