jump to navigation

Romanii din Bologna au votat la prezidentiale consiliati de PD-L noiembrie 30, 2009

Posted by mafiapdl in Stiri.
Tags: , ,
trackback

Faptul ca primul tur de scrutin a fost caracterizat de nenumarate nereguli nu mai reprezinta doar o simpla suspiciune. Dezvaluirile facute saptamana trecuta de ziarul „Gardianul” in legatura cu modul defectuos in care procesul electoral a fost organizat in sectiile de votare din Bologna-Italia sunt confirmate chiar de documentele oficiale de contestare emise de membrii comisiilor de votare catre Biroul Electoral Central. Principalele probleme semnalate de acestia au indicat comportamentul profund antielectoral pe care l-au avut membrii PD-L Bologna. Pe langa transportul organizat pentru a aduce la urne electorii, reprezentantii PD-L au ajuns pana intr-acolo incat sa zica romanilor stabiliti in „Cizma” chiar si cu cine sa voteze. Potrivit documentelor in posesia carora redactia noastra a intrat, neregulile sunt semnalate atat de membrii care reprezentau in comisia de votare PNL, cat si de cei care reprezentau PSD-PC.

Potrivit contestatiei formulate de Bogdan Deleanu, reprezentantul PNL in cadrul circumscriptiei electorale nr. 114 din Bologna–Italia, „membrii biroului electoral reprezentanti ai PD-L au afisat un comportament partizan vadit, indrumandu-i pe alegatori cum si cu ce candidat sa voteze”, se precizeaza in document. Contestatia indica faptul ca un anumit domn Chiritoiu, reprezentantul PD-L in sectia de votare, a organizat transportul a sute de alegatori la un restaurant ca rasplata pentru votul „corect”.

Alegatorii au primit „consultanta” electorala de specialitate

Atmosfera electorala la Bologna a tinut mai mult de cea care se gaseste in tribunele marilor stadioane, incurajarile verbale si lozincile adresate electorilor. Astfel, potrivit documentului, peste cinzeci de persoane care au votat la Bologna l-au intrebat pe reprezentantul PD-L, direct in incinta sectiei de votare, chiar de fata cu comisia, cand isi vor primi recompensa pentru ca l-au votat pe Traian Basescu. Mai mult, la sectia de votare din orasul italian nu au lipsit nici manifestarile publice de tip spectacol electoral. „Alegatorii coordonati de domnul Chiritoiu au strigat numele candidatului PD-L si au incercat sa influenteze si alti alegatori in incinta sectiei de votare”, se arata in contestatia oficiala depusa la Autoritatea Electorala.

Gardianul

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: