jump to navigation

Ariile protejate ale Romaniei, vandute pe nimic de Udrea decembrie 2, 2009

Posted by mafiapdl in Mafia PDL.
Tags: , ,
trackback

Elena Udrea, ministrul interimar al Mediului, a scos spre închiriere lacuri de acumulare, zeci de mii de hectare de teren situat în albiile râurilor, precum şi mai multe insule şi ostroave din Constanţa şi Brăila. Legislaţia a fost modificată astfel încât terenurile din ariile protejate să poată fi închiriate în regim de urgenţă.

Pe final de mandat, Elena Udrea dă o mână de ajutor persoanelor care vor să în­chi­ri­e­ze zone situate în ariile protejate la nivel naţional, în arii de protecţie specială avifaunistică sau în situri de importanţă comunitară.

Pe lista completată de ministrul interimar al Mediului găsim terenul ocupat de lacul de acumulare de la Techirghiol, atât de lacul dulce, cât şi de cel sărat, Siutghiol, Tăbăcărie, Mangalia şi Balta Mangalia, precum şi 1.816 hectare de teren de ostroave şi insule din Constanţa şi 2.445 de hectare de ostroave şi insule din Brăila. Acestea sunt doar câteva dintre bunurile imobile noi scoase la licitaţie din administrarea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral. Dacă anul trecut, Direcţia Apelor Mureş nu avea nici un bun imobil de închiriat, anul acesta a scos spre închiriere peste 15.000 de hectare de teren aflat în albiile minore ale râurilor din bazinul hidrologic Mureş. În plus, şi lista cu bunuri de închiriat din administrarea Direcţiei Apelor Someş – Tisa a fost majorată, ajungând de la şase, cât era anul trecut, la 15.

Jurnalul National

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: