jump to navigation

Loteria Naţională, condusă de PD-L-istul Gheorghe Benea, aduna bani de la stat pentru campania lui Basescu noiembrie 26, 2009

Posted by mafiapdl in Mafia PDL.
Tags: , ,
trackback

Loteria Naţională, condusă de PD-L-istul Gheorghe Benea, pregăteşte cea mai mare afacere cu statul dintre cele două tururi de scrutin: acordarea unui contract de 120 milioane lei fără TVA unei companii pentru rebranduirea agenţiilor loto, prin ocolirea sănătoasei licitaţii. Firma câştigătoare va fi aleasă în urma unor negocieri în spatele uşilor închise. De ce se grăbesc? Simplu: să facă rost de bani pentru partid.Conducerea Loteriei Naţionale momeşte, în aceste zile, mediul de business cu cel mai mare contract guvernamental din acest an de criză economică: 120 milioane lei (27 milioane euro) sunt pe cale să intre în conturile unei companii pentru rebranduirea unui număr de 932 de agenţii loto, relatează Financiarul.

Momentul ales pentru desemnarea unui câştigător – taman între cele două tururi de scrutin -, dar şi suma uriaşă au ridicat semne de întrebare atât foştilor conducători ai Loteriei Naţionale, dar şi jucătorilor din piaţa de rebranding. „Pur şi simplu vor să o ia de la capăt cu rebranduirea după ce am făcut în 2007 o licitaţie pentru noul brand şi avem chiar un manual pentru rebranduire.

Alţi bani, altă distracţie. Avem o soluţie câştigătoare din 2007. Pentru ce e nevoie de o nouă soluţie? Ştim cum trebuie să arate o agenţie loto, însă mie la vremea respectivă nu mi-au dat bani în AGA şi în Consiliul de Administraţie pentru demararea procesului de rebranduire”, afirmă Liliana Mincă, fost director general al Loteriei Române. Mai mult, Mincă sugerează implicaţii electorale în urma derulării acestui contract. „Se grăbesc cu această licitaţie din motive electorale, mai ales că procesul ales pentru selecţia firmei câştigătoare nu este o licitaţie deschisă, ci dialog competitiv între maximum cinci firme alese de către ei. Se întâlnesc pur şi simplu cu aceste firme cu care vor negocia, iar cu firma agreată, de exemplu, se pot întâlni la final, după ce cunosc ofertele tuturor celorlalţi”, susţine fostul director general al Loteriei Naţionale citat de Financiarul.

Sursa: Jurnalul National, Stelian Negrea

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu